Alonso: Kυνηγά πολυετές συμβόλαιο – «Ξέρω ότι είμαι στη λίστα της Mercedes»


Ο Fernando Alonso δήλωσε ότι θα αποφασίσει για το μέλλον του στη Formula 1 τις επόμενες εβδομάδες, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο να μεταβεί στη Mercedes.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ASTON MARTIN - ZAK MAUGER, MERCEDES-BENZ GROUP AG
  • 8/3/2024

Η αποχώρηση του Lewis Hamilton από τη Mercedes το 2025 έχει ξεκινήσει μία αρκετά μεγάλη συζήτηση, σχετικά με τον αντικαταστάτη του 7κις παγκόσμιου πρωταθλητή. Ανάμεσα στους πιθανούς «μνηστήρες» της γερμανικής ομάδας, βρίσκεται σαφώς κι ο Fernando Alonso, αφού δεν υπάρχει κάτι που να τον δεσμεύει στην Aston Martin μετά το τέλος του 2024.

Ο Ισπανός είναι μέσα στην -ομολογουμένως μεγάλη- λίστα του Toto Wolff, κάτι το οποίο γνωρίζει πολύ καλά κι ο ίδιος. Όταν ρωτήθηκε σχετικά με το ενδεχόμενο μετάβασής του στην ομάδα του Brackley, ο ίδιος απάντησε:

«Ναι, γιατί προφανώς δεν έχω συμβόλαιο αυτή τη στιγμή. Οπότε είναι καλύτερο να είμαι σε αυτή τη λίστα, παρά στη λίστα αυτών που θα αποσυρθούν. Όμως θα αποφασίσω να δεσμευτώ για το μέλλον μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ή τους επόμενους αγώνες.

«Πρώτα απ' όλα, πρέπει να μιλήσω με τον εαυτό μου, να πάρω μία απόφαση. Αν προσωπικά θέλω να δεσμευτώ για το μέλλον. Προφανώς, πρέπει να θυσιάσω όλα τα υπόλοιπα στη ζωή μου για να είμαι 100% έτοιμος για την F1. Αυτή θα είναι η απόφαση που πρέπει να πάρω.»

Όλα δείχνουν ότι ο Andrea Kimi Antonelli, που αυτή τη στιγμή αγωνίζεται στη Formula 2 με την υποστήριξη της Mercedes, στης οποίας την ακαδημία υπάγεται, θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο να προσαρμοστεί στις υψηλότερες κατηγορίες κι έτσι δεν αναμένεται να έχει θέση στο grid πριν το 2026.

Ωστόσο, ο Alonso δε φαίνεται να είναι ιδιαίτερα θετικός με την προοπτική ενός μονοετούς συμβολαίου, ώστε να καλύψει το κενό μέχρι την άφιξη του Antonelli τη μεθεπόμενη σεζόν. Το ίδιο ισχύει και για τον Max Verstappen, ο οποίος βρίσκεται επίσης στη λίστα του Wolff, όμως έχει συμβόλαιο με τη Red Bull μέχρι τα τέλη του 2028. Αν ο Ολλανδός αποφάσιζε να σπάσει τη συμφωνία του με την αυστριακή ομάδα, θα ήταν για ένα πολυετές συμβόλαιο, κι όχι για μία μόνο σεζόν.

«Δεν ξέρω. Αρχικά, πρέπει να δω αν θέλω να συνεχίσω να αγωνίζομαι. Όπως είπα, θα ήταν εγωιστικό εκ μέρους μου αν απλά σκεφτώ να ανανεώσω ένα συμβόλαιο απλά για να είμαι οδηγός της F1, να ταξιδεύω και να νιώθω κουλ,» είπε ο Alonso.

«Όμως δεν είμαι αυτός ο τύπος ανθρώπου, αν δεσμευτώ θα είναι επειδή πραγματικά πιστεύω ότι υπάρχει πιθανότητα να κερδίσω αγώνες. Θέλω να είμαι στον προσομοιωτή, να μιλάω με τους μηχανικούς, θέλω να ζητήσω το 100% από μία ομάδα, γνωρίζοντας ότι μπορώ να δώσω κι εγώ το δικό μου 100%.

«Αν όχι, δε θα δεσμευτώ. Δεν ξέρω για πόσο καιρό και δεν ξέρω με ποια ομάδα. Οπότε υπάρχουν πολλά ερωτηματικά. Όμως αυτό είναι το δεύτερο στάδιο. Το πρώτο στάδιο του μέλλοντός μου ξεκινά με τη δική μου προσωπική απόφαση.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

GP Σαουδικής Αραβίας - FP2: Μπροστά ο Alonso – Υπό εξέταση ο Hamilton

Red Bull: Σε αναστολή η εργαζόμενη που κατήγγειλε τον Christian Horner

Νέα κατηγορία για Ben Sulayem: Παρενέβη για να μην εγκριθεί η πίστα του Λας Βέγκας